BRATOLJUB

Mitrović: Vrlo brzo će se promijeniti stanje u Vijeću ministara BiH

Sve što je u interesu naroda Bosne i Hercegovine i Srbije, a odnosi se na mostove između dvije države, mi ćemo donijeti, rekao je Mitrović

Mitrović: Odluka o gradnji bila neophodna. screenshot

E. Ć.

28.11.2021

Novoizgrađeni most "Bratoljub", između Bratunca i Ljubovije, zajednički granični prelaz i carinski terminal BiH i Srbije od danas su i zvanično u funkciji. Otvorenju je prisustvovao i Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta, koji je najavio i promjene u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

- Odluka o gradnji ovog graničnog prelaza je donesena u trenutku kada je ona bila neophodna. Sve što je u interesu naroda Bosne i Hercegovine i Srbije, a odnosi se na mostove između dvije države, mi ćemo donijeti - rekao je Mitrović.

On je najavio promjene u Vijeću ministara BiH, koje će se dogoditi, kako kaže, vrlo brzo.

Već duži period funkcioneri iz RS opstruiraju rad institucija Bosne i Hercegovine, pa tako i Vijeće ministara. Podsjećamo, blokada institucija od strane funkcionera manjeg bh. entiteta traje od donošenja odluke bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka (Inzko), koji je donio zakon prema kojem se zabranuje negiranje genocida i veličanje ratnih zločina.


Inače, izgradnja „Bratoljuba“, čija je dužina 227 metara, trajala je od oktobra 2015. do maja 2017. godine i koštala je 13 miliona eura. Radove je u cjelosti finansirala država Srbija.

Vlada RS finansirala je izgradnju pristupnog puta do graničnog prelaza kod „Bratoljuba“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.