NEVRIJEME

Na putu Kiseljak - Fojnica brojni odroni, iz BIHAMK-a javljaju da je stanje normalizovano: Ovo su posljednje informacije

U većem dijelu BiH kiša koja pada uslovljava da se saobraća usporeno i otežano po vlažnom, odnosno mokrom kolovozu

E. T.

Problemi u Fojnici

Foto: Facebook


Nakon uklanjanja odrona normalizovano je saobraćanje na magistralnom putu Fojnica- Kiseljak, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Ranije je na glavnom putu Kiseljak - Fojnica došlo do odrona zemlje na cestu. U potpunosti je bio obustavljen saobraćaj. Problema ima i prema selu Božići, jer se na put prema ovom selu sručilo klizište.

U većem dijelu BiH kiša koja pada uslovljava da se saobraća usporeno i otežano po vlažnom, odnosno mokrom kolovozu. U brdsko-planinskim predjelima moguće su slabije snježne padavine. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Alternativni pravci

Na putu Vrbaška-Draksenić (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila (osim vozila kojima se vrši dostava na teritoriji opštine, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi), a alternativni pravac je preko Banja Luke i Prijedora.

 • U mjestu Gojevići kritično

  U mjestu Gojevići kritično

  Foto: Robert Oroz


Na magistralnom putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

 • Nevrijeme uzrokovalo probleme

  Nevrijeme uzrokovalo probleme

  Foto: Robert Oroz


Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj-Tuzla (Olovske Luke i u blizini kamenoloma Stupari), Konjic-Jablanica-Mostar (tunel Crnaja i dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Nemila-Žepče (Želeće), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Brojni odroni

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

 • Teška noć pred mještanima naselja kod Fojnice

  Teška noć pred mještanima naselja kod Fojnice

  Foto: Robert Oroz


Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Orašje pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, a na graničnom prelazu Šepak kolona vozila je na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su kraća.

 • Poplavljen drveni viseći most

  Poplavljen drveni viseći most

  Foto: Robert Oroz


Više o temi Fojnica

SUFIJA I ZNALAC
Preminuo šejh Salih efendija Ibrišević
NA VRH

Podijeli članak na