BANJALUČKO NASELJE

Poplava u Dragočaju: Voda prijeti kućama

Došli su vatrogasci u cipelama iz prve smjene i otišli. Dvorišta su nam pod vodom, došlo je da nama voda uđe u pomoćni objekat, rekao je jedan od mještana

E. Ć.

28.11.2021

Poplave u Dragočaju - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

U banjalučkom naselju Dragočaj poplavljena su mnoga dvorišta, a voda prijeti da uđe u pomoćne objekte, prenosi "ATV".

- Imamo problem već nekoliko godina koji pokušavamo da riješimo na neki adekvatan način. Prije pola godine imali smo isti problem - rekao je jedan od mještana Dragočaja.

Dodatni problem u ovom naselju je taj što voda koja plovi ka dvorištima je fekalna kanalizacija. Iako su se sugrađani obratili Civilnoj zaštiti, niko nije intervenisao, rekao je jedan od mještana za "ATV".

- Došli su vatrogasci u cipelama iz prve smjene i otišli. Dvorišta su nam pod vodom, došlo je da nama voda uđe u pomoćni objekat - rekao je jedan mještanin naselja, koji kaže da ova poplava nema veze sa rijekom koja je rađena prije, te da se sve dešava na ulazu u Dragočaj.

- Svaka kiša nam pravi problem. Iz kanala se prelijeva sva voda u dvorište. Kad je rađena raskrsnica napravljeno je da se slijeva sve u jednu cijev obima 20 cm što ne može. Prije sat vremena sam zvao Civilnu zaštitu, molimo Boga da kiša stan, rekao je on te dodao kako se predsjednik Mjesne zajednice oglušio o njegov poziv.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.