SAOPĆENJE ZA JAVNOST

SAD nastavljaju sa snažnom podrškom Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH i u 2022. godini

Šajinović se zahvalio se na pomoći i podršci SAD našim institucijama, te kazao da SAD jesu i ostat će i u budućnosti partner broj jedan kada je u pitanju podrška, pomoć i saradnja u oblasti odbrane

Sa današnjeg potpisivanja Memorandum o razumijevanju - Plan aktivnosti bilateralne odbrambene saradnje za 2022. godinu. MO BiH

H. J. I.

29.11.2021

Pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović i odbrambeni ataše Sjedinjenih Američkih Država u BiH brigadir Majkl Tarkuinto (Michael Tarquinto) potpisali su 29. novembra 2021. godine Memorandum o razumijevanju - Plan aktivnosti bilateralne odbrambene saradnje za 2022. godinu (Plan M2M aktivnosti) između Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva odbrane SAD.



Partner broj jedan

Prije ceremonije potpisivanja Memoranduma, pomoćnik ministra Zoran Šajinović zahvalio se na pomoći i podršci Sjedinjenih Američkih Država našim institucijama, te kazao da su Sjedinjene Američke Države bile, jesu i ostat će i u budućnosti partner broj jedan kada je u pitanju podrška, pomoć i saradnja u oblasti odbrane sa Bosnom i Hercegovinom.

On se u ime Ministarstva odbrane BiH zahvalio cijelom timu Sjedinjenih Američkih Država na predanom radu i zalaganju, kao i predstavnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH koji su radili na pripremi ovog plana koji će doprinijeti povećanju opremljenosti i osposobljenosti Oružanih snaga BiH, kao i nastavku prijateljske i partnerske saradnje u oblasti odbrane.


Ceremoniji prisustvovao i major Taib Grozdanić

Ceremoniji potpisivanja Memoranduma i plana bilateralne vojne saradnje između BiH i SAD-a prisustvovali su predstavnici organizacijskih jedinica MO BiH i ZŠ OS BiH zaduženi za implementaciju aktivnosti iz programa saradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama, koji su ujedno i sarađivali u pripremi ovog izuzetno sadržajnog i važnog dokumenta za naše ministarstvo.

U pratnji visokog vojnog zvaničnika i odbrambenog atašea Sjedinjenih Američkih Država u BiH brigadira Tarkuinta, ceremoniji potpisivanja prisustvovao je i šef Ureda za odbrambenu saradnju (ODC) Ambasade SAD-a u BiH major Taib Grozdanić sa saradnicima, navodi se u saopćenju MO BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.