O AKTUELNOJ SITUACIJI

Tegeltija razgovarao s ambasadorom Ruske Federacije u BiH Kalabuhovim

Predsjedavajući Tegeltija je naglasio važnost intenziviranja političkog dijaloga, te dosljedno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma

Kalabuhov i Tegeltija. Vijeće ministara BiH

N. Aj.

29.11.2021

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovim o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu.

Tokom sastanka, predsjedavajući Tegeltija je istakao da je Ruska Federacija jedan od najvažnijih vanjskotrgovinskih partnera i investitora u BiH. On je naglasio potrebu za podsticanjem veza između poslovnih zajednica koje stvaraju jedinstven instrument neophodan za daljnje širenje trgovinske i ekonomske saradnje, te u tom kontekstu pozdravio zaključke sa sastanka kopredsjedavajućih Komisije za trgovinsku i ekonomsku saradnju Ruske Federacije i BiH, održanog 29. oktobra ove godine.

Zajednički je ocijenjeno da postoji prostor za dodatno unapređenje saradnje u oblasti obrazovanja, kulture i nauke, te iskazano interesovanje za održavanje međudržavnih sastanaka u različitim formatima sa ciljem intenziviranja trgovinske i privredne saradnje.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regionu, predsjedavajući Tegeltija je naglasio važnost intenziviranja političkog dijaloga, te dosljedno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.