O AKTUELNOJ SITUACIJI

Tegeltija razgovarao s ambasadorom Ruske Federacije u BiH Kalabuhovim

Predsjedavajući Tegeltija je naglasio važnost intenziviranja političkog dijaloga, te dosljedno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma

N. Aj.

Kalabuhov i Tegeltija

Foto: Vijeće ministara BiH


Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovim o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu.

Tokom sastanka, predsjedavajući Tegeltija je istakao da je Ruska Federacija jedan od najvažnijih vanjskotrgovinskih partnera i investitora u BiH. On je naglasio potrebu za podsticanjem veza između poslovnih zajednica koje stvaraju jedinstven instrument neophodan za daljnje širenje trgovinske i ekonomske saradnje, te u tom kontekstu pozdravio zaključke sa sastanka kopredsjedavajućih Komisije za trgovinsku i ekonomsku saradnju Ruske Federacije i BiH, održanog 29. oktobra ove godine.

Zajednički je ocijenjeno da postoji prostor za dodatno unapređenje saradnje u oblasti obrazovanja, kulture i nauke, te iskazano interesovanje za održavanje međudržavnih sastanaka u različitim formatima sa ciljem intenziviranja trgovinske i privredne saradnje.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regionu, predsjedavajući Tegeltija je naglasio važnost intenziviranja političkog dijaloga, te dosljedno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Više o temi Vijeće ministara

NATO SURADNJA NA ČEKANJU
Vijeće ministara BiH danas nije usvojilo niti jednu odluku
NA VRH

Podijeli članak na