NASTAVILI BORBU

Medicinski radnici sutra će blokirati magistralnu cestu M17 u Konjicu

Na današnjoj sjednici Vlade FBiH naći će se i problematika zdravstvenih radnika iz Konjica

S nedavno održanog štrajka upozorenja u Konjicu. AVAZ

Piše: S. Džajić

29.11.2021

Na današnjem sastanku predsjedništva osnovne organizacije Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu Opće bolnice i Doma zdravlja Konjic donesena je odluka da se sutra, s početkom u 12 sati, organizira  protestna šetnju ulicama Konjica, a zatim će blokirati magistralni put M17 u mjestu Drecelj.

Ovu informaciju je za portal „Avaza“ potvrdio Irfan Jazvin, predsjednik osnovne organizacije Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu Opće bolnice i Doma zdravlja Konjic.

- Okupljanje je sutra u 12 sati ispred zgrade Opće bolnice Konjic. Kolona će se kretati kroz ulicu Kolonija do Trga državnosti Alija Izetbegović, gdje ćemo se kratko zadržati, a onda nastavljamo ulicom Luka do Drecelja i nazad do bolnice - kazao je Irfan Jazvin dodavši da će se njihova problematika naći i na današnjoj sjednici Vlade FBiH.

Podsjećamo, u petak je Sindikat doktora medicine i stomatologije HNK-a, podružnica Dom zdravlja i Opća bolnica stupio u generalni štrajk, jer, uprkos štrajku upozorenja koji su nedavno održali i time ukazali na težak položaj u kojem se nalaze, nisu naišli na razumijevanje i rješavanje njihovih problema.

Naime, Porezna uprava FBiH je sredinom oktobra blokirala račune Domu zdravlja i Općoj bolnici zbog neizmirenih dugovanja, što je dovelo do nemogućnosti isplate plate zaposlenicima za mjesec avgust, a od ranije im duguju još dvije.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.