TUŽILAŠTVO BIH

Tokom ekshumacije na području Doboja pronađeni posmrtni ostaci

Na lokaciji su pronađeni fragmenti kostiju ljudskog porijekla, koji će biti upućeni u dalju sudsko-medicinsku obradu, radi utvrđivanja identiteta osobe kojoj posmrtni ostaci pripadaju, putem DNK analize, navedeno je iz Tužilaštva BiH

N. Aj.

Zaposlenici Posebnog odjela za ratne zločine, učestvuju u procesima ekshumacija i traženja nestalih osoba u svim krajevima BiH

Foto: Ilustracija


Tokom ekshumacije na području Doboja pronađeni su posmrtni ostaci, saopćeno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Istražiteljica Posebnog odjela za ratne zločine, nalazi se na lokalitetu groblje Bare u Doboju, gdje koordinira proces ekshumacije i potrage za posmrtnim ostacima žrtava iz proteklog rata.

- Na lokaciji su pronađeni fragmenti kostiju ljudskog porijekla, koji će biti upućeni u dalju sudsko-medicinsku obradu, radi utvrđivanja identiteta osobe kojoj posmrtni ostaci pripadaju, putem DNK analize - navedeno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

U procesu ekshumacije učestvovali su ljekar –patolog sudske medicine, predstavnici Instituta za traženje nestalih osoba (INO BiH) i ICMP BiH, potrebni radnici kao i policijski službenici PS Doboj, koji su osiguravali lokaciju.

Zaposlenici Posebnog odjela za ratne zločine, učestvuju u procesima ekshumacija i traženja nestalih osoba u svim krajevima BiH.

NA VRH

Podijeli članak na