LIDER SDA

Bakir Izetbegović: Vrši se pritisak, ali preživjet ćemo, nismo u politici od jučer, nikakvih konkretnih zaključaka nema

Neće se moći izaći ususret samo jednoj strani, kazao je Izetbegović

Piše: A. Čengić

29.11.2021

Bakir Izetbegović završio je sastanak sa zvaničnicima SAD i Evropske unije. U obraćanju novinarima kazao je da nema nikakvih konkretnih zaključaka. 

- Najbolji sastanci tek slijede, za sada ništa konkretno. Osim, naravno, da nećemo izaći u susret, da neće biti jednostrano. Moraju se uraditi izmjene i kada je u pitanju Federacija, imamo tu blokade, do popune Ustavnog suda... Samo pogledajte koliko je strategija, zakona, preko 150 fakata, stoji u Domu naroda. Ili će sve biti riješeno ili neće biti ništa riješeno - kazao je Izetbegović. 

Na pitanje novinara da li i dalje ostaje pri stavu da se treba skupa rješavati izbor člana Predsjedništva BiH, Izetbegović je kazao: 

- Iz Federacije BiH. I ne samo da sam ja pri tome, nego sam danas imao priliku da sjedim i s predstavnicima drugih probosanskih stranaka i da oni takvu stvar također potvrđuju. 

Upitan da prokomentira pisanje Der Standarda, austrijskog medija, u kojem se govori o eventualnim sankcijama za Bakira Izetbegovića, lider SDA je kazao da "nisu prijetili sankcijama, ne daj Bože". 

- Vrši se pritisak na sve strane a ponajmanje na HDZ. Ali preživjet ćemo. Nismo u politici od jučer, tako da će se ovo morati, što kažu na dvije noge, nećemo moći izaći ususret samo jednoj strani. Nisam bio s Čovićem na sastanku, bio sam sam. Imali smo sastanak stranaka koje su po meni na bošnjačkom izbornom tijelu, NiP, SDA, SBB, A-SDA - kazao je Bakir Izetbegović. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.