NA LICU MJESTA

Avazova patrola / Pijani vozač 12 puta puhao u alkotest: "Ma, ne znam, je****!

Nesavjesni vozač isključen iz saobraćaja jer je vozio pijan

Aida Kauković

Ekipa „Avaza“ proteklog vikenda bila je u smjeni s pripadnicima Policijske stanice Kiseljak. Pojačana frekvencija vozila, ali i ljudi te veća okupljanja u ugostiteljskim i trgovačkim objektima, samim tim i naši domaćini imali su pune ruke posla.

Rutinska kontrola

U službenim prostorijama PS Kiseljak svjedočili smo radnom sastanku koji se održava prije provođenja predmetne akcije.

- Dolaskom dijaspore, blagdanskih i novogodišnjih praznika očekuje se pojačana frekvencija saobraćaja i okupljanja u ugostiteljskim objektima, zbog toga je naš cilj pojačati rutinske smjene kako bismo preventivno djelovali na stanje sigurnosti na području Kiseljaka - govori nam komandir Nijaz Klisura

Šef smjene i komandir raspoređuju policijske snage širom Kiseljaka, upoznavajući ih s ciljem provođenja akcija. U Draževićima, tokom rutinske kontrole, policajci su u kasnim večernjim satima zaustavili jednog vozača. Odmah im je bilo jasno da je vozač u alkoholiziranom stanju jer se iz vozila, i prije nego što je pristupio testiranju, osjetio miris alkohola.

  • Pijani vozač isključen iz saobraćaja

    Pijani vozač isključen iz saobraćaja

    Foto: A. Kauković


Obavezna oprema

Vozač nije pratio upute policajca o korištenju alkotesta, ali su ga oni, nakon 12 pokušaja, ipak uspjeli alkotestirati.

Nakon što su alkotestiranjem utvrdili veću količinu alkohola u organizmu, pripadnici Policijske stanice Kiseljak su nesvjesnog vozača isključili iz saobraćaja. Nije dugo vremena prošlo, policija je zaustavila crni BMW, tražeći od vozača da pokaže neophodnu opremu.

- A šta mi treba od obavezne opreme - upitao je vozač.

Policajac mu je napisao prekršajni nalog za neposjedovanje obavezne opreme i objasnio šta prema zakonu mora posjedovati u vozilu.

  • Prekršajni nalog za neposjedovanje obavezne opreme

    Prekršajni nalog za neposjedovanje obavezne opreme

    Foto: A. Kauković


Mnogobrojne kontrole

Naši domaćini alkotestirali su 19 učesnika u saobraćaju. Tokom kontrole trojica vozača su isključena iz saobraćaja, a oduzeta je ijedna vozačka dozvola.

Više o temi MUP SBK

AVAZ NA LICU MJESTA
Eksplozije u Novom Travniku: Raznesena dva bankomata
NA VRH

Podijeli članak na