STANJE NA PUTEVIMA BIH

Nigdje bez zimske opreme: Upozorenje na poledicu i snježne nanose

U većem dijelu BiH kiša uslovljava usporen i otežan saobraćaj po vlažnom kolovozu, moguća je poledica, javljaju iz BIHAMK-a

Na području Romanije za šlepere i teretna vozila sa prikolicom obavezno je korištenje lanaca. ARHIVA

E. Š.

30.11.2021

U nižim predjelima saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, dok na pojedinim dionicama u višim predjelima ima raskvašenog ili ugaženog snijega.

Zbog niskih temperatura upozoravamo i na moguću poledicu.

Izdvajamo puteve: Sarajevo-Olovo (Nišići), Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor (Makljen), Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Bugojno-Kupres-Šuica, Turbe-Banja Luka, Sarajevo-Foča (Rogoj) i šire područje Romanije.

Na području Romanije za šlepere i teretna vozila sa prikolicom obavezno je korištenje lanaca.

Sinoć od 21 sat obustavljen je saobraćaj na putu Jablanica-Posušje (na dionici Sovićka vrata-Rakitno).

Na magistralnom putu Drvar-Bosanski Petrovac, preko prevoja Oštrelj, zbog jakog vjetra mjestimično su sniježni nanosi a jakog vjetra ima i na širem području Tomislavgrada i Glamoča, gdje je cesta zaleđena.


Na magistralnom putu Drvar-Bosanski Petrovac, preko prevoja Oštrelj, zbog jakog vjetra mjestimično su sniježni nanosi. ARHIVA

Na put ne treba kretati bez zimske opreme a oprezna vožnja je garant dolaska na odredište.

Na putu Vrbaška-Draksenić, prema graničnom prelazu Gradina, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila a alternativni pravac je preko Banja Luke i Prijedora.

Zbog radova u tunelu Čaklovići, na magistralnom putu Tuzla-Kalesija, saobraćaj se obustavlja od 22 do šest sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. 

Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. 

Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Jakog vjetra ima na području Tomislavgrada i Glamoča, gdje je moguć led na cestama. ARHIVA

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima, od deset uvečer do šest ujutro, saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Radi se još na putevima Olovo-Kladanj-Tuzla, Olovske Luke i u blizini kamenoloma Stupari, Konjic-Jablanica-Mostar (tunel Crnaja i dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Nemila-Žepče, Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.