PROTESTNA ŠETNJA

Zdravstveni radnici u Konjicu izašli na ulice: Ukazali na težak položaj

Traže deblokadu računa i isplatu avgustovske plaće

Piše: S. Džajić

30.11.2021

Protestna šetnja u Konjicu - Avaz
Protestna šetnja u Konjicu - Avaz
Protestna šetnja u Konjicu - Avaz
Protestna šetnja u Konjicu - Avaz
Protestna šetnja u Konjicu - Avaz
+1

U toku je mirna protestna šetnja ulicama Konjica, Osnovne organizacije Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu Doma zdravlja i Opće bolnice, jer uprkos upozorenjima na teško stanje u kojem se nalaze plate nisu dobili od jula.

Stotinjak zdravstvenih radnika, kojima su se pridružili i doktori obje ustanove, su protestnu šetnju počeli ispred zgrade Opće bolnice, nastavili ulicom Kolonija do Trga državnosti Alija Izetbegović, te nastavili ulicom Luka do Drecelja, gdje su na 10-ak minuta blokirali put M-17. Nakon toga su nastavili dalje. 

Podsjećamo, u petak je Sindikat doktora medicine i stomatologije HNK-a, podružnica Dom zdravlja i Opća bolnica stupio u generalni štrajk, jer, uprkos štrajku upozorenja koji su nedavno održali i time ukazali na težak položaj u kojem se nalaze, nisu naišli na razumijevanje i rješavanje njihovih problema.

Naime, Porezna uprava FBiH je sredinom oktobra blokirala račune Domu zdravlja i Općoj bolnici zbog neizmirenih dugovanja, što je dovelo do nemogućnosti isplate plate zaposlenicima za mjesec avgust, a od ranije im duguju još dvije.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.