SASTANCI

Komšić i Džaferović s Kalabuhovim: ”Rusija podržava suverenitet i teritorijalni integritet BiH”

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine istakli su i to da je blokada rada institucija Bosne i Hercegovine antidejtonski i nedemokratski čin kojim se nanosi šteta svim građanima i stabilnosti države

N. Aj.

Sa sastanka

Foto: Predsjedništvo BiH


Predsjedavajući i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Šefik Džaferović primili su ambasadora Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Igora Kalabuhova.

Kalabuhov je iznio odgovor Ruske Federacije na pismo koje su Komšić i Džaferović uputili predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, kao šefu države članice Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira, a u vezi sa aktuelnom krizom u Bosni i Hercegovini.

  • Komšić, Kalabuhov i Džaferović

    Komšić, Kalabuhov i Džaferović

    Foto: Predsjedništvo BiH


Kalabuhov je kazao da Ruska Federacija u potpunosti podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, Dejtonski mirovni sporazum, te poštuje svako rješenje koje bude dogovoreno unutar Bosne i Hercegovine.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine istakli su da niko nema pravo unilateralnim akcijama rušiti državne institucije Bosne i Hercegovine koje su formirane u skladu sa jasnim odredbama Dejtonskog sporazuma, a uz saglasnost svih relevantnih predstavnika u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine istakli su i to da je blokada rada institucija Bosne i Hercegovine antidejtonski i nedemokratski čin kojim se nanosi šteta svim građanima i stabilnosti države.

NA VRH

Podijeli članak na