LIDER SBB-A

Radončić: SDA i HDZ pristali da se uvede elektronska evidencija na izborima

Ako SNSD i gospodin Dodik ne pristanu na to, onda znači da se deklariraju kao kradljivci na izborima, ali mislim da je to gotova stvar, kaže Radončić

Fahrudin Radončić. Avaz

Piše: L.M.

30.11.2021

Nakon što su Fahrudin Radončić i ostali lideri stranaka opozicije jučer na sastanku s Metjuom Palmerom i Angelinom Ajhorst jasno poručili da, ukoliko vladajuće stranke žele podršku opozicije, prvo moraju opoziciji dati garanciju da će imati fer i poštene izbore, danas su lideri SDA i HDZ-a, vladajućih stranaka u FBiH, iskazali saglasnost sa ovim zahtjevom.

To znači podizanje izbornih standarda koji uključuju integritet izbora, automatsko brojanje, skeniranje, videonadzor na biralištima, onemogućavanje izmjena biračkih odbora.

Lider SBB-a danas je potvrdio da su SDA i HDZ, odnosno Bakir Izetbegović i Dragan Čović, tokom pregovora u zgradi Delegacije EU saglasni da se to uvede.

- Ono što je dobar rezultat ovih razgovora, mislim da su i gospodin Čović i gospodin Izetbegović pristali da njihove stranke glasaju za podizanje izbornih standarda i da neće više biti izbornih krađa ukoliko na to pristane i SNSD. Ako SNSD i gospodin Dodik ne pristanu na to, onda znači da se deklariraju kao kradljivci na izborima. Mislim da je to već dogovorena stvar - otkrio je Radončić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.