BURNO NA SJEDNICI

Prašović-Gadžo: DF se ponaša manipulativno, Andelija je "kao dijete Elektroprivrede" morao naučiti da su rudari najvažniji

Kada potcijenite, ucijenite ili ponizite rudara onda ste potcijenili, ucijenili i ponizili sve građane – istakla je Prašović-Gadžo.

Piše: D. H.

30.11.2021

Sanela Prašović-Gadžo. Arhiv

Na današnjoj sjednici Predstavničkom doma Parlamenta Federacije na kojem se raspravljalo o stanju u rudnicima u FBiH, zastupnica SBB-a Sanela Prašović-Gadžo istakla je kako se vladajuća koalicija koristi populizmom te da zaključak DF-a koji je imenovao Admira Andeliju na čelo Elektroprivrede BiH, nije pravno utemeljen.

- Ne može Predstavnički dom smjenjivati Andeliju, nego Nadzorni odbor. I da izglasamo smjenu Novalića i Džindića oni će ostati do izbora 2022. Rekla sam im da su ti zaključci manipulativni prema javnosti i rudarima i potcrtala da SBB podržava rudare, ali i da trebamo sačekati da se vidi što će sutra dogovoriti sindikat na sastanku sa Vladom i Elektroprivredom. Propust je što predstavnik Sindikata nije pozvan jer sam željela čuti njihovo mišljenje, pošto se tačka dnevnog reda tiče njih – navela je Prašović-Gadžo.

Zastupnica Prašović-Gađo također je istakla da Andelija očigledno nije naučio važnu lekciju kada su rudari u pitanju.

- Iako voli da se u javnosti hvali kako je dijete Elektroprivrede, te da je u tom preduzeću radio na različitim inžinjerskim i rukovodećim poslovima, generalni direktor Elektroprivrede BiH Admir Andelija, nažalost, nije za svog rada naučio jednu važnu lekciju: rudar koji svoj posao obavlja duboko pod zemljom je uvijek upravu. Svaki dan kada krene na posao, rudar kreće u neizvjesnost. Rudar se poštuje. Rudar se ne potcjenjuje, ne ponižava, ne maltretira i ne ucjenjuje. Kada potcijenite, ucijenite ili ponizite rudara onda ste potcijenili, ucijenili i ponizili sve građane – istakla je Prašović-Gadžo.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.