REAKCIJE

Udruženja boraca Općine Stari Grad pozvalo predstavnike probosanskih stranaka da dogovore jedinstvenu strategiju

Oni koji su se borili za jedinstvenu i nezavisnu zemlju neće mirno posmatrati kako uništavate budućnost naše djece

Borci iz Starog Grada poslali jasnu poruku. Avaz

Piše: E. Ma.

30.11.2021

Iz Saveza udruženja boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Općine Stari Grad Sarajevo uputili su saopćenje međunarodnoj zajednici koja, kako su naveli, putem svojih izaslanika na perfidan način pokušava otvoriti mogućnost cijepanja BiH.


Podijeli pa vladaj

- Najoštrije upozoravamo sve neprijatelje cjelovite i nezavisne međunarodno priznate države BiH čija se zastava vijori ispred UN, da oni koji su se borili za takvu jedinstvenu i nezavisnu zemlju u kojoj nikom neće biti tijesno niti u vjerskom niti građanskom niti bilo kakvom drugom opredjeljenju neće mirno posmatrati kako uništavate budućnost naše djece - kazali su iz SUBOOR 92-95.

Naveli su i da su svjedoci da se oni "čija su usta puna verbalne podrške cjelovitosti i teritorijalnog integriteta BiH ignorantski odnose prema otvorenom i rušilačkom djelovanju Milorada Dodika i SNSD-a uz neskrivenu podršku Dragana Čovića i HDZ-a".

- Da također otvoreno vršite pritisak na Bakira Izetbegovića da pristane na nešto u ime svih Bošnjaka a što bi obezvrijedilo našu borbu, ponizilo naše zrtve i porodice. Obećavamo Vam da to nećemo dopustiti. Također, svjedoci smo da je međunarodna zajednica već podijelila probosanske stranke i jedne po jedne zove na ragovore računajući na onu staru - 'Podijeli pa vladaj' - saopćili su iz SUBOOR 92-95.


U interesu države, naroda i naše djece

Oni su pozvali sve predstavnike probosanskih stranaka kao i intelektualnu elitu da hitno dogovore jedinstvenu strategiju daljnjeg djelovanja po pitanju očuvanja državnosti BiH. Pozdravili su i podržali poziv Bakira Izetbegovića svim probosanskim strankama da zajednički nastupaju u pregovorima o svim važnim pitanjima za državu BiH.

- Zato Vas Željko Komšiću, Nermine Nikšiću, Fahrudine Radončiću, Elmedine Konakoviću, Nermine Ogreševiću, Mirsade Kukiću pozivamo; Prevaziđite međusobne animozitete u interesu države, ovog naroda i naše djece. Dogovorite zajednički nastup i djelovanje prema svim faktorima kako domaćim tako i stranim - zaključili su iz SUBOOR 92-95.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.