STANJE NA PUTEVIMA

Iz BIHAMK-a upozoravaju na snijeg i poledicu, evo gdje je obustavljen saobraćaj i koji su alternativni pravci

Upozoravamo i na mjestimično jače udare vjetra, posebno u sjeverozapadnim krajevima, kao i na učestale odrone, navodi se u objavi na stranici BIHAMK-a

oledice ima i na dionicama preko mostova, kao i na prilazima tunelima. Ilustracija

N. Aj.

1.12.2021

Na dionicama u višim predjelima mjestimično ima zaostalog snijega i leda, upozoravaju iz BIHAMK-a.

- Poledice ima i na dionicama preko mostova, kao i na prilazima tunelima. Upozoravamo i na mjestimično jače udare vjetra, posebno u sjeverozapadnim krajevima, kao i na učestale odrone. Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju, te da na put ne kreću bez zimske opreme - navodi se u objavi na stranici BIHAMK-a.

Na putu Vrbaška-Draksenić (put koji vodi prema graničnom prijelazu Gradina) zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila (osim vozila kojima se vrši dostava na teritoriji opštine, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi), a alternativni pravac je preko Banja Luke i Prijedora.

Na magistralnom putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (od 22 do 6 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

- Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Olovo-Kladanj-Tuzla (Olovske Luke i u blizini kamenoloma Stupari), Konjic-Jablanica-Mostar (tunel Crnaja i dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Nemila-Žepče (Želeće), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica) - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Također, na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.