MINISTAR EU

Iz Ambasade Njemačke o posjeti Rota: Razgovarat će se o implementaciji 14 EU prioriteta

Rot će Kantonalnoj upravi civilne zaštite Kantona Sarajevo uručiti donaciju Savezne Republike Njemačke u vrijednosti od oko 50.000 eura

Njemački ministar Mihael Rot. Agencije

N. Aj.

1.12.2021

Državni ministar u njemačkom Ministarstvu vanjskih poslova zadužen za Evropu Mihaela Rota (Michael Roth) će se, kako je "Avaz" već pisao, tokom svoje dvodnevne posjete Bosni i Hercegovini, sastati s članovima Predsjedništva BiH, ministricom vanjskih poslova Biserom Turković, predstavnicima političkih partija, predstavnicima opozicije i civilnog društva kao i visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom (Christian Schmidt).

Iz Ambasade Njemačke u BiH kazali su da je u u pratnji državnog ministra Rota i jedan zastupnik njemačkog saveznog parlamenta.

- U fokusu političkih razgovora će biti aktuelne teme i izazovi unutrašnje političke situacije u Bosni i Hercegovini. Razgovarat će se također o daljnjem procesu približavanja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji i o reformama koje su za to potrebne, a posebno o implementaciji 14 EU prioriteta. Predmet razgovora će biti i trenutni značaj funkcije visokog predstavnika kao i reforma Izbornog zakona - saopćeno je iz njemačke Ambasade.

Rot će Kantonalnoj upravi civilne zaštite Kantona Sarajevo uručiti donaciju Savezne Republike Njemačke u vrijednosti od oko 50.000 eura.

- Za navedeni iznos su kupljeni isušivači vlage koji će biti stavljeni na raspolaganje žrtvama poplava - istaknuto je i saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.