ČLAN PREDSJEDNIŠTVA SDS-A

Govedarica: HDZ godinama koristio Dodika kao agenta hrvatskih interesa

U svakom slučaju, maratonci trče svoj posljednji krug i u RS i u Federaciji BiH. Lagano se nazire ko će od maratonaca okončati trku sa aplauzima a ko sa zvižducima - zaključio je Govedarica

Vukota Govedarica. Arhiv

N. Aj.

1.12.2021

Onog momenta kada se HDZ i SDA dogovore oko Izbornog zakona u pogledu onih otvorenih pitanja koja definišu hrvatsko nacionalno pitanje, tog momenta se završavaju harmonični odnosi na relaciji SNSD-HDZ – istakao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS-a podsjećajući da su ne tako davno iz SNSD-a "ponosno promovisali Dragana Čovića srpskim članom Predsjedništva jer im po volji nije bio Mladen Ivanić".

On je kazao da smo svjedoci izrazito dobrih odnosa u posljednjoj deceniji između SNSD-a i HDZ-a odnosno ličnih odnosa Dodika i Čovića.

Retrogradna politika

Dodik i SNSD su bili promoteri HDZ interesa u Bosni i Hercegovini. Kada se prisjetimo šta je sve Dodik uradio za hrvatske interese od predaje Jasenovačke građe do Pelješakog mosta onda tu i ne treba tražiti neke posebne odgovore. Nažalost, sa njegovom retrogradnom politikom, on će izaći svakome u susret osim Srbima - poručio je Govedarica.

Sada će po svemu sudeći, kaže Govedarica, a to se može vidjeti i po Izetbegoviću i po Čoviću, Hrvati i Bošnjaci riješiti svoja otvorena pitanja koja prave disharmoniju u njihovim odnosima.

Zaustaviti izborne prevare

- Ne treba puno pameti da bi shvatili da su Dragan Čović i HDZ cijelo vrijeme gledali na Dodika i SNSD kao na najobičniju upotrebnu vrijednost kako bi riješili svoj problem, naravno znajući da problem Vašingtonskog sporazuma ne mogu rješavati Srbi sa Hrvatima već isključivo Bošnjaci – naglasio je Govedarica.

On kaže da ostaje samo da se vidi da li će HDZ i SDA u paketu usaglasiti i izmjene Izbornog zakona koji će zaustaviti izborne prevare i političko razbojništvo koje gledamo u nekoliko izbornih ciklusa unazad.

- U svakom slučaju, maratonci trče svoj posljednji krug i u RS i u Federaciji BiH. Lagano se nazire ko će od maratonaca okončati trku sa aplauzima a ko sa zvižducima - zaključio je Govedarica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.