DONACIJA VLADE MAĐARSKE

Orbanov sekretar uručio Sabornoj crkvi u Mostaru donaciju vrijednu 66.000 eura

Državni sekretar Mađarske je naglasio kako je njegovoj zemlji važan mir na Balkanu, te kako im je zbog toga važno da imaju dobre odnose sa svim narodima na Balkanu

E. Ć.

Mikloš Šoltes, državni sekretar za vjerska i nacionalna pitanja u kabinetu premijera Mađarske Viktora Orbana, danas je posjetio gradilište Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru. Tom prilikom je uručio donaciju Vlade Mađarske od 66.000 eura.

Šoltes se susreo sa predstavnicima srpske zajednice u Mostaru, a tom prilikom je rekao kako Mađarska ima dobre odnose sa srpskim narodom, kako u Srbiji, tako i Van Srbije. Također, istakao je kako Srbi u Mađarskoj kao nacionalna manjina imaju škole, crkve i kulturne institucije koje podržavaju.

Državni sekretar Mađarske je naglasio kako je njegovoj zemlji važan mir na Balkanu, te kako im je zbog toga važno da imaju dobre odnose sa svim narodima na Balkanu.

Šoltes je dodao kako Mađarska želi učestvovati u obnovi Saborne crkve, te da sama donacija od 66. 000 eura nije dovoljna. On je obećao da će pokrenuti inicijativu za saradnju srpske zajednice u Mađarskoj sa srpskom zajednicom u Mostaru. 

Mađarski državni sekretar je sa saradnicima prisustvovao i osveštanju zgrade "Prosvjetine škole" u Mostaru koju su osveštali vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, iguman manastira Žitomislić Danilo Pavlović i mostarski sveštenici Radivoje Krulj i Nebojša Radić.

Više o temi Viktor Orban

ČLAN PREDSJEDNIŠTVA
Dodik čestitao Orbanu ponovni izbor na čelu Fidesa
NA VRH

Podijeli članak na