BIH

Zavod za javno zdravstvo FBiH obilježava Svjetski dan HIV/AIDS-a

Građani će se moći testirati na hepatistis B, hepatitis C, HIV i sifilis u Mostaru u vremenu od 9.30 do 18.30 sati na platou Mepas Malla

Na raspolaganju će biti i punkt za vakcinacija protiv Covida-19. Arhiv

N. Aj.

2.12.2021

Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine (ZZJZ FBiH) kao javnozdravstvena institucija kojoj je u cilju štititi i unaprijediti zdravlje stanovništva danas organizira obilježavanje Svjetskog dana HIV/AIDS-a.

Događaj se održava u suradnji s Asocijacijom infektologa u BiH (AI BiH), Klinikom za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar (SKB Mostar), Udruženjem Partnerstvo za zdravlje (PiH), Udruženjem studenata medicine u BiH (BoHeMSA), te studentskim udrugama Medicinskog fakulteta i Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru u vremenu od 9.30 do 18.30 sati na platou Mepas Malla u Mostaru.

Istodobno, građani će se moći testirati na hepatistis B, hepatitis C, HIV i sifilis.

Uz to, na raspolaganju će im biti i punkt za vakcinacija protiv Covida-19, a u ponudi su vakcine proizvođača "Moderna", "Pfizer/BioNTech" i "Sinopharm".

- U cilju nam je da naše aktivnosti približimo što većem broju ljudi. Ova tema je od velikog značaja kako za zdravlje pojedinca, tako i za zdravlje cijele zajednice", naveli su organizatori te pozivali građane da pomognu u uklanjanju stigme i diskriminacije koja se usko veže za spomenutu bolest - saopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.