ZASTUPNICA NAŠE STRANKE

Sabina Ćudić: Stranke opozicije uspjele osujetiti dogovor SDA i HDZ koji je započet u Mostaru

Sama činjenica da je ovaj sastanak sazvan jučer, ad hoc danas, i da su zakazani novi termini sastanaka za 7. i 15. decembar govori da se ova tema uspjela nametnuti, a da funkcionalnost FBIH nije bila nametnuta od strane međunarodne zajednice niti SDA

Sabina Ćudić. A. Saračević

Piše: L. Memčić - A. Saračević

2.12.2021

Nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom za izbornu reformu SAD Metju (Matthew) Palmerom i direktoricom pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelinom Ajhorst (Eichhorst), Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u Parlamentu FBiH istakla je da je ovaj sastanak potvrdio da su stranke opozicije uspjele osujetiti dogovor SDA i HDZ koji je započet u Mostaru.

- Ako uzmete u obzir tekst dogovora u Mostaru, jasno je da se pristalo na koncept legitimnog predstavljanja. To nije samo krivica stranaca, nego i domaćih aktera koji su pristali da dogovore obavljaju van institucija BiH. Smatra se da ako se zavrnu dvije ili tri ruke u BiH, možete dobiti ishode koji se posmatraju kao brzi i pragmatični, a nisu to. Mi nećemo učestvovati u ispunjavanju individualnih želja pojedinih stranaka. Sve što bude na stolu, a mi predložimo, ticat će se funkcionalnosti Federacije BiH. U tom kontekstu sam kritikovala Dom naroda koji se koristi kao groblje zakona iz Predstavničkog doma - rekla je Sabina Ćudić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.