TEŠKE RIJEČI

Dodik: Misli li Izetbegović vojnom intervencijom disciplinovati Srbe?

Priča o funkcionalnoj BiH je samo paravan za stvaranje muslimanske države na Balkanu, rekao je Dodik

Dodik: Ne učestvujemo u pregovorima. Arhiv

L. S. / Srna

2.12.2021

Član Predsjendištva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas je nastavio sa žestokim i teškim riječima. 

Nako nekoliko dana nešto blažih izjava u javnosti, Dodik je danas ponovo popustio kočnice i izjavio kako "BiH ima problem sa velikomuslimanskim nacionalizmom, čiji je glavni ideolog Bakir Izetbegović".


Ne žele dijalog ni dogovor

- Priča o funkcionalnoj BiH je samo paravan za stvaranje muslimanske države na Balkanu, a svi koji se s tim ne slažu treba da budu kažnjeni. Zato Bakir Izetbegović poziva SAD da upotrijebe nešto ubjedljivije protiv Republike Srpske od sankcija - rekao je Dodik, komentirajući Izetbegovićevu raniju izjavu da sankcije Dodiku nisu dovoljne i da se mora uraditi nešto više.

Dodik je upitao "da li je Izetbegoviću na umu vojna intervencija i da li misli da će tako disciplinovati Srbe".

- Poziv na intervenciju protiv Republike Srpske dokaz je da muslimani ne žele dijalog ni dogovor. To bi trebalo da bude jasno svima koji su se upetljali u ovu krizu - rekao je Dodik.

Predstavljaju se kao Srbi

On je prokomentirao i pregovore koji se posljednjih dana vode u Sarajevu te naveo da Republika Srpska i njeni politički predstavnici u tim pregovorima ne učestvuju.

- SNSD, a pretpostavljam i druge partije iz Republike Srpske, imat će šta da kažu, posebno u vezi s Domom naroda u FBiH, o kojem ne mogu da govore profesionalni Srbi poput Milana Dunovića i ostalih, koji su se uključili u proces predstavljajući se kao Srbi - rekao je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.