BUDVA

Tegeltija razgovarao sa Krivokapićem o unapređenju bilateralne saradnje

Sagovornici su razmijenili mišljenja o mogućnosti održavanja zajedničke sjednice Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Bosne i Hercegovine kako bi se ubrzao rad na zajedničkim projektima

E. Ć.

Tegeltija i Krivokapić

Foto: vijeće ministara bih


Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija večeras je, na marginama Samita šefova vlada Centralnoevropske inicijative u Budvi, razgovarao sa predsjednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem o unapređenju bilateralne saradnje.

Tokom susreta istaknuto je da Bosna i Hercegovina i Crna Gora imaju dobre i prijateljske odnose bez otvorenih pitanja, te da su razvoj i unapređenje dobrosusjedskih odnosa u vrhu spoljnopolitičkih prioriteta obje države.

Predsjedavajući Tegeltija je rekao da je otvoren prostor za daljnji razvoj saradnje u oblastima unapređenja infrastrukturnih veza, energetike, turizma i obrazovanja, ne samo putem bilateralnih odnosa, već i kroz regionalne i multilateralne inicijative. Dodao je da je od posebne važnosti nastavak saradnje na poboljšanju komunikacione povezanosti dvije države kako bi se povećala trgovinska razmjena i olakšalo putovanje građana. Iskazao je interes Bosne i Hercegovine za nastavkom saradnje u oblasti integracija u EU.

  • Sa večerašnjeg sastanka

    Sa večerašnjeg sastanka

    Foto: vijeće ministara bih


Predsjedavajući Tegeltija je rekao da postoji potreba građana obje zemlje da se ovi prostori učine boljim za život, a to se može postići samo kontinuiranim dijalogom, poboljšanjem infrastrukture i jačanjem ekonomske saradnje. S tim u vezi, izrazio je zahvalnost premijeru Krivokapiću na pozivu za dolazak na Samit šefova vlada Centralnoevropske inicijative u Budvi.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o mogućnosti održavanja zajedničke sjednice Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Bosne i Hercegovine kako bi se ubrzao rad na zajedničkim projektima.

Više o temi Zoran Tegeltija

ZVANIČNI SASTANAK
Tegeltija razgovarao sa lordom Ahmadom od Vimbldona
NA VRH

Podijeli članak na