KREĆE SEZONA

Staze na olimpijskoj ljepotici spremne: Na Bjelašnici se nadaju gostima iz cijelog regiona

Lani smo najviše gostiju imali iz Srbije, a dolaze i iz Hrvatske te Crne Gore, kaže Mizdrak

Piše: A. Čengić

5.12.2021

Nova zimska sezona na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici može početi! Prvi u regionu su otvorili novu skijašku sezonu, a besplatno noćno skijanje bilo je upriličeno prethodnih noći. 

Menadžment preduzeća ZOI '84 najavio je da će noćno skijanje biti u funkciji od 18.30 do 21 sat, a od 4. decembra planirano je i otvorenje ostalih staza.


Dječiji program

Povodom toga, ekipa „Avaza“ posjetila je ovaj bh. biser, a s obzirom na to da je bio radni dan, na Babinom dolu zatekli smo tek ponekog šetača. Snijega ima dovoljno, a u toku su završne pripreme za novu zimsku sezonu. Ugostiteljski objekti prilagođavaju prostor uvjetima pandemije koronavirusa, ulični prodavači slažu robu, dok oni koji iznajmljuju opremu čiste i slažu skije, pancire, štapove...



U Babinom dolu čekaju prve goste. Avaz

U „Ski rentu Mima“, koji je najbliži stazama, dočekao nas je Edin Mizdrak. Kaže da rade i iznajmljuju opremu već 15 godina. U ponudi imaju dječiji program, za škole skijanja, kao i za individualni te program za odrasle.


Štapovi i kacige

- Cijene su prihvatljive. Najam za djecu košta 15 KM, a za odrasle 20 KM. U kompletu za djecu se dobiju skije, štapovi i kaciga. Prošle godine najviše gostiju smo imali iz Srbije, a dolaze i iz Hrvatske te Crne Gore. Čuli su da imamo dobru ponudu i da smo najljubazniji u regionu. Malo se plašimo korone, zbog koje smo lani imali nešto manje posjetilaca. Nadamo se da će ove godine biti bolje - rekao je Mizdrak. 

Dnevna ski-karta 35 KM

Cijene ski-karata iste su kao i lani, a staze su pripremljene. Počelo je i vještačko osnježavanje.

Dnevnu kartu za odrasle ćete platiti 35 KM, a 30 KM košta karta za mlade od 12 do 18 godina. Sezonska karta za odrasle koštat će 600 KM.


Mizdrak: Cijene prihvatljive. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.