NARODNI POSLANIK

Vukanović: Dodik je kapitulirao, nema ništa od otcjepljenja RS

Naravno da Dodik pokušava po ko zna koji put u proteklih 15 godina da se igra nacionalnim osjećanjima Srba u RS, dodao je

Vukanović: Odlazak Putinu poslužio kao pokušaj manipulacije. bn

E. Ć.

2.12.2021

Narodni poslanik Nebojša Vukanović tvrdi da je Milorad Dodik kapitulirao i da je odustao od vraćanja nadležnosti na RS. Vukanović je dodao kako je odlazak predsjedniku Rusije Vladimiru Putine poslužio kao pokušaj manipulacije.

- Jasno je da se tu radi o pokušaju manipulacije javnosti, da Dodik prikrije kapitulaciju, da ode kod Putina, da se slika sa njim i da kaže Putin mu je rekao da on se sad povuče - rekao je Vukanović za "BN".

Vukanović smatra da u materijalu  koji su poslanici dobili za posebnu sjednicu Narodne skupštine o vraćanju nadležnosti, nema nijednog konkretnog prijedloga zakona samo informacija o tome šta se događalo u prošlosti. Istakao je da od Dodikovih velikih priča nema ništa te da će se ponovo desiti neka velika izdaja.

On kaže kako će Dodik pokušati to prolongirati za šest mjeseci, pa će ponovo u skupštini pokrenuti to pitanje. Kako kaže Vukanović, nikada neće povući nijedan potez dok mu ga ne odobre stranci. Također, Vukanović je dodao kako nema ništa od otcjepljenja RS, niti povratka nadležnosti, kao ni ponovnog osnivanja Vojske RS, carine i granične policije. Narodni poslanik je rekao kako nema ništa ni od ukidanja Suda i Tužilaštva BiH.

- Naravno da Dodik pokušava po ko zna koji put u proteklih 15 godina da se igra nacionalnim osjećanjima Srba u RS, a da od tih velikih priča nema ništa i da će se ponovo desiti neka velika izdaja - poručio je Vukanović za "BN".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.