ZBOG OBILNIH PADAVINA

Alarmantno u Kiseljaku: Rijeke se izlile iz korita, obustavljen saobraćaj, u opasnosti kuće

Na magistralnom putu Kiseljak-Busovača u mjestu Jehovac je došlo do izlijevanja vode na put, zbog čega je obustavljen saobraćaj za putnička vozila

Piše: N. Aj.

3.12.2021

Poplavile saobraćajnice, otežan saobraćaj - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Intenzivne padavine tokom noći i ovog jutra prouzrokovala su probleme u saobraćaju zbog plavljenja pojedinih saobraćajnica.

Stanje u općini Kiseljak je trenutno najalarmantnije što se vidi na brojnim videosnimcima i fotografijama koje smo dobili od naših čitalaca na kojima se vidi i da se voda približila kućama.

- Došlo je do izlijevanja rijeka Fojnica, Lepenica i potoka Mlave u mjestima Gromljak, Jehovac, Potkraj te u centru grada Kiseljak, uglavnom na saobraćajnice. Na magistralnom putu Kiseljak-Busovača u mjestu Jehovac je došlo do izlijevanja vode na put, zbog čega je obustavljen saobraćaj za putnička vozila. Teretna vozila i autobusi mogu prolaziti, ali otežano - kazali su za "Avaz" iz operativnog centra Civilne zaštite Srednjobosanskog kantona.

Naglasili su da se rijeka Fojnica u istoimenoj općini izlila iz korita u mjestima Pločari, Polja, Ščitovo, Gojevići, Ostružnica.

- Poljoprviredna zemljišta i pomoćni objekti su trenutno ugroženi, odnosno djelomično poplavljeni. U jutarnjim satima, od 5, bio je veći nivo vodotoka. Padavine su trenutno oslabile. Radi se na čišćenju propusta. Ekipe su na terenu, pregledavaju kritična mjesta, posebno mostove. Kasnije ćemo imati detaljnije informacije - kazali su Civilne zaštite Srednjobosanskog kantona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.