RADONČIĆ NA SKUPU PODRŠKE

Kako je moguće da se Novalić, koji je nepovratno uništio 13 miliona KM, brani sa slobode, a da, eventualno, u pritvoru drže Kasumovića, koji je toliko novca odbranio za grad

Našeg gradonačelnika ne hapse zato što je kriv, nego da skrenu pažnju sa svoje pljačke, sa svojih „Respiratora“, milion drugih zloupotreba, kazao je Radončić

Piše: A. Čengić

3.12.2021

Na skupu podrške gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću, koji je uhapšen u operativnoj akciji SIPA-e "Zenicatrans" prema nalogu Tužilaštva ZDK, došao je i Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH. 

Radončić je, što je svima u Bosni i Hercegovini veoma dobro poznato, prošao golgotu montiranog političkog procesa, u kojem je mjesecima bio progonjen, pritvaran, a na kraju pravomoćno oslobođen.

- Našeg gradonačelnika ne hapse zato što je kriv, nego da skrenu pažnju sa svoje pljačke, sa svojih „Respiratora“, milion drugih zloupotreba. Mi smo se danas ovdje okupili i reći su vam kao žrtva procesa šta oni spremaju Fudi, isto što su spremali i meni. Pošalju vam 50 specijalaca, stave dugu cijev pred usta vašeg rođenog djeteta, vode vas kao psa s lancima od suda do tužilaštva, organiziraju medijski linč i hoće da vas unište.



Fahrudin Radončić na skupu podrške u Zenici - Avaz
Dnevni avaz
Skup podrške u Zenici - Avaz
Zeničani došli da podrže gradonačelnika - Avaz
Čeka se odluka o pritvoru za Kasumovića - Avaz
+9

Hoće da unište vašu izbornu volju

A zašto hoće Fudu da unište? Da bi uništili vašu izbornu volju da ga se odreknete. Ne dajte Fudu!

Mi ovdje imamo, zahvaljujući ljudima iz vrha SDA, dvije vrste montiranih procesa. Jedna je da se, kao u slučaju Fude, nevin čovjek proglasi krivim. A druga montirana priča je da se njihovi kriminalci oslobode i brane sa slobode.

Ja neću da vršim pritisak na pravosuđe. Ali postavljam logično pitanje: Kako je moguće da se sa slobode brane Fadil Novalić i oni koji su upropastili 13 miliona KM, a da možda zadrže Fudu koji je toliko para odbranio da se opljačka od Grada Zenice?

Nije ovo što vi radite i što ja podržavam pritisak na pravosuđe. Ovo je pritisak da svi budemo jednaki pred pravosuđem. I ništa više!

Najgora stvar u životu je ličiti na njih

Hoćemo da pravosuđe bude u rukama pravde, a ne Bakira Izetbegovića, SDA, Marka ili Janka. Moramo nazivati stvari pravim imenima. Postoje stavovi koji treba da unište sve ono što će iduće godine značiti pobjedu na izborima.

Cilj je uništiti opoziciju. Fudo je opozicija na državnom nivou. Cilj je uništiti pozitivnu izbornu pobunu građana, jer građani više neće da trpe da naša djeca idu vani zbog siromaštva, zbog nezapošljavanja, ali i zbog nepravde.

Zato, na kraju samo želim da vam kažem nešto. Najgora stvar u životu je ličiti na njih. Budimo svoji, budimo legalisti, poštujmo institucije. Pokazali ste danas ko je Fudo, pokazat ćete opet ko je Fudo.

Mi znamo jednu stvar. On će se vratiti jači, autoritativniji i moćniji - zaključio je Radončić u svom govoru koji je praćen ovacijama i skandiranjem. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.