DRŽAVNI ZASTUPNIK

Mehmedović: Palmer i Ajhorst su došli u Bosnu da lome kičmu bosanskim liderima

Ne može se iznjedriti rješenje u pregovorima koje će Bosnu još više blokirati i dati šansu kriminogenim razaračima zemlje, napisao je Mehmedović na Facebooku

Državni zastupnik Šemsudin Mehmedović. Arhiv

Piše: N. Aj.

3.12.2021

Državni zastupnik Šemsudin Mehmedović na društvenim mrežama se osvrnuo na pregovore koji se vode o izbornoj reformi u Bosni i Hercegovini. 

Njegov status prenosimo u cijelosti:

Palmer (Matthew Palmer, specijalni izaslanik SAD za izbornu reformu, op.a.) i Ajhorst (Angelina Eichhorst, direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove op.a.) su očigledno došli u Bosnu da lome kičmu bosanskim liderima i izdejstvuju u nemilosrdnim pregovorima bolju poziciju za one koji negiraju genocid, za one koji razaraju našu zajednicu, za one koji ruše Ustav ove zemlje, za one koji štite vlastiti kriminal...

Nije bitno mišljenje običnog čovjeka

Javna je tajna da su neki od njih lobisti susjednih politika, i da sam princip početka pregovora nije korektan, jer se počinje u ambijentu blokada institucija, blokada čak i federalnih institucija... a mi treba da napravimo ustupke sa kojima bi se neko u Bosni osjećao komotnije, kako kažu.

Pita li iko sve bosanske građane kako se oni osjećaju kada to čuju i vide... Ne, nije im uopće bitno mišljenje običnog čovjeka već da samo urade svoju zadaću da još više otežaju poziciju bosanskog čovjeka, a za interes i vlastiti i susjednih zemalja.

Suština je opet prodata

Međunarodna zajednica odnosno glavni međunarodni pregovarači pristali su na suspenziju Inzkovog zakona o negiranju genocida. Dakle, suština je opet prodata da bi se odobrovoljilo one koji izvode nasilne akcije i državne udare. Pozivam Palmera i Satlera da pred javnosti progovore o ovome jer ovo je najsramniji mogući pristup međunarodne zajednice.

Lako je Dodiku kad ima Dodike među predstavnicima USA i EU u pregovorima.

Predlažem onima koji pregovaraju da jasno stave do znanja ovom dvojcu da tako neće ići. Ne može se iznjedriti rješenje u pregovorima koje će Bosnu još više blokirati i dati šansu kriminogenim razaračima zemlje - napisao je Mehmedović na Facebooku.


Status Šemsudina Mehmedovića na Facebooku. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.