BUDVA

Tegeltija sa potpredsjednikom EBRD-a Markom Bouvmanom: Razgovarali o aktuelnoj ekonomskoj situaciji u BiH

Sastanak predsjedavajućeg Vijeća ministara sa potpredsjednikom EBRD-a održan na marginama Samuita šefova vlada Centralnoevropske inicijative

Sa današnjeg sastanka u Budvi. anadolija

E. Ć. / Anadolija

3.12.2021

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas, na marginama Samita šefova vlada Centralnoevropske inicijative u Budvi, sa potpredsjednikom EBRD-a Markom Bouvmanom (Bowman) o aktuelnoj ekonomskoj situaciji u BiH i regionu, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopćeno iz Vijeća ministara BiH, Tegeltija je ovom prilikom rekao da je prethodni period obilježila teška situacija uzrokovana pandemijom koronavirusa i da su svi nivoi vlasti u BiH bili posvećeni saniranju njenih posljedica. U tom kontekstu Tegeltija je istakao značaj nastavka provođenja mjera kojima se na odgovarajući način stimulišu privredne aktivnosti, uključujući realizaciju energetskih i infrastrukturnih projekata.

- Na sastanku je razgovarano o realizaciji postojećih i pokretanju novih finansijskih programa EBRD-a, usmjerenih na unapređenje privrednog ambijenta, naročito kada je riječ o razvoju malih i srednjih preduzeća, energetskom sektoru i saobraćajnoj infrastrukturi, a sagovornici su razmijenili mišljenje i o novoj strategiji EBRD-a za BiH u periodu 2022.-2027. godina - saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.