INVESTICIJE

Članovi Vlade u posjeti Općini Ilidža: Načelnik Muzur predstavio kapitalne projekte

Na sastanku kojem su, pored općinskog načelnika, prisustvovali i predsjedavajući Općinskog vijeća Ilidža Tarik Stambolić i njegov zamjenik Redžo Lemezan, prvi čovjek Općine Ilidža predstavio je kapitalne projekte koji su planirani za 2022. godinu

E. T.

4.12.2021

Članovi Vlade KS posjetili Općinu Ilidža: Muzur predstavio kapitalne projekte - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur danas je održao sastanak s predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo koju su činili resorne ministrice i ministri (Naida Hota-Muminović, Ivana Prvulović, Samir Avdić, Admir Katica, Adnan Delić, Omer Osmanović), predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić, njegova zamjenica Danijela Kristić, kao i zastupnice i zastupnici Skupštine KS.

Na sastanku kojem su, pored općinskog načelnika, prisustvovali i predsjedavajući Općinskog vijeća Ilidža Tarik Stambolić i njegov zamjenik Redžo Lemezan, prvi čovjek Općine Ilidža predstavio je kapitalne projekte koji su planirani za 2022. godinu.

U svom izlaganju, uz vizualnu prezentaciju, načelnik Općine Ilidža predstavio je sve važnije projekte, a za koje je zatražio i finansijsku podršku Vlade Kantona Sarajevo, odnosno nadležnih ministarstava.

Prvi od prioriteta Općine Ilidža u 2022. godini bit će izgradnja nove sportske dvorane u Hrasnici, a uz taj projekt trebala bi se realizirati i rekonstrukcija fudbalskog stadiona.

Projekt na koji je stavljen poseban akcent je izgradnja osnovne škole na Stupu. Sudionici sastanka bili su pozitivno iznenađeni samim projektom i modernim izgledom buduće škole, koja bi u jednoj smjeni trebala imati oko 520 učenika, a koji je posebno pohvalila ministrica predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja u Kantonu Sarajevo, Naida Hota-Muminović.

I ostali učesnici sastanka su pohvalili ideje i zamisli koje Općina Ilidža želi kroz projekte sprovesti u djelo u narednom periodu, te su naglasili da ideje nisu nerealne i da podrška Vlade Kantona u njihovoj realizaciji sigurno neće izostati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.