PREDSJEDNIK SBB-A

Radončić čestitao novom kancelaru Austrije Nehameru

Odlično poznaje situaciju u našoj zemlji i mislim da je njegov izbor dobra vijest za građane Austrije, ali i Bosne i Hercegovine , napsiao je Radončić

E. T.

Radončić: Uputio sam pismo, sa iskrenim čestitkama za uspješnu saradnju Austrije i Bosne i Hercegovine

Foto: Avaz


Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić uputio je čestitku Karlu Nehameru, novoizabranom kancelaru Austrije.

- Karl Nehhamer, izabran je za novog saveznog kancelara Austrije i novog lidera “narodnjaka”. Uputio sam pismo, sa iskrenim čestitkama za uspješnu saradnju Austrije i Bosne i Hercegovine.

Inače, riječ je o dosadašnjem ministru unutrašnjih poslova Austrije, sa kojim sam 5. maja 2020. godine, imao vrlo uspješan i konstruktivan sastanak. Kao ministar sigurnosti BiH sam tražio i dobio konkretnu pomoć Bosni i Hercegovini na početku pandemije, deblokadi puteva za prolaz roba, a vrlo su nam bila slična stajališta vezano i za migrantsku krizu.

Odlično poznaje situaciju u našoj zemlji. Mislim da je njegov izbor dobra vijest za građane Austrije, ali i Bosne i Hercegovine - objavljeno je na Instagram profilu Fahrudina Radončića.

  • Objava na Instagramu

    Objava na Instagramu

    Foto: Screenshot


NA VRH

Podijeli članak na