IZRAZIO SAUČEŠĆE

Komšić: Odlazak senatora Dola veliki je gubitak za slobodu i demokratiju u cijelom svijetu, te posebno za nas u BiH

Nikada nećemo zaboraviti veliku podršku koju je senator pružao našoj državi u njenim najtežim trenucima i u vremenu borbe za njen suverenitet i teritorijalni integritet, napisao je

Piše: H. J. I.

5.12.2021

Željko Komšić i Bob Dole. Avaz

Bob Dol (Dole), član Republikanske stranke i veliki prijatelj BiH preminuo je danas u 98. godini života. On se borio sa progresivnim rakom pluća. 

Povodom njegove smrti, na Facebook-u se oglasio i predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić

- Povodom smrti senatora Bob Dola, velikog prijatelja države Bosne i Hercegovine i njenih građana, upućujem izraze saučešća predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Džou Bajdenu (Joe Biden) i porodici preminulog.

Odlazak senatora Dola veliki je gubitak za slobodu i demokratiju u cijelom svijetu, te posebno za nas u Bosni i Hercegovini. Nikada nećemo zaboraviti veliku podršku koju je senator Bob Dole pružao državi Bosni i Hercegovini u njenim najtežim trenucima i u vremenu borbe za njen suverenitet i teritorijalni integritet. Senator Bob Dole jasno je razlikovao one koji se bore za međunarodno priznatu državu i odmetnike od međunarodnog prava, i bio je jedan od najsnažnijih glasova o istini naše pravedne borbe.

Zahvalni smo mu što je poslije agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu nebrojeno puta ukazivao na svu pogubnost destruktivnih politika unutar Bosne i Hercegovine koje su ugrožavale mir, sigurnost i prosperitet građana i države - napisao je Komšić. 


Komšićeva objava na Facebook-u. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.