U ŠTRAJKU OD 26. NOVEMBRA

Radnici Opće bolnice i Doma zdravlja Konjic nisu dobili četiri plaće

Savez poziva menadžment tih ustanova da se pokrenu i nađu rješenje situacije, kao i sve ostale odgovorne za funkcioniranje zdravstva da se uključe u ovo pitanje, saopćeno je iz Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH

N. Aj.

Doktori medicine i stomatologije iz Konjica su u generalnom štrajku od 26. novembra

Foto: Anadolija


Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH osudio je nebrigu odgovornih koji su dopustili da zdravstveni radnici rade bez da za to budu plaćeni te su dali podršku radnicima Opće bolnice i Doma zdravlja Konjic u borbi za zarađene plaće.

Podsjećaju da su doktori medicine i stomatologije iz Konjica su u generalnom štrajku od 26. novembra, jer im ustanove duguju četiri plaće.

- Poražavajuća je činjenica da menadžment nijedne ustanove nije do sada pozvao predstavnike Sindikata doktora čak ni na razgovor niti je ponudio prijedlog rješenja. Žao nam je da je stanovništvo Konjica ostalo bez zdravstvene zaštite, ali drugi izbor zdravstveni radnici nemaju - kazali su.

Savez poziva menadžment tih ustanova da se pokrenu i nađu rješenje situacije, kao i sve ostale odgovorne za funkcioniranje zdravstva da se uključe u ovo pitanje, saopćeno je iz Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH. 

Više o temi Medicina

ČEKA SE KOMISIJA
Gdje je zapelo u vezi s legalizacijom kanabisa
NA VRH

Podijeli članak na