PREKO 1,5 MILIONA DOLARA

SIPA danas primila donaciju oklopnih terenaca, uređaja za noćno osmatranje, komunikacijske opreme i osobne zaštitne opreme

Uručili su je ambasador SAD u BiH, Erik Nelson, vojni ataše brigadir Majkl Tarkantino i šef Ureda za obrambenu saradnju Ambasade SAD u BiH, major Taib Grozdanić

Piše: H. J. I.

6.12.2021

Donirana vozila. Screenshot

Ambasador SAD u BiH, Erik Nelson (Eric), vojni ataše brigadir Majkl Tarkantino (Michael Tarquinto) i šef Ureda za obrambenu saradnju Ambasade SAD u BiH, major Taib Grozdanić, predali su danas Državnoj agenciji za istrage i zaštitu BiH donaciju oklopnih terenaca, uređaja za noćno osmatranje, komunikacijske opreme i osobne zaštitne opreme u vrijednosti od preko 1,5 miliona dolara, a koju će koristiti Jedinica za specijalnu podršku SIPA (JSP). 

Ova oprema omogućit će Jedinici za specijalnu podršku SIPA-e da ispuni svoju važnu misiju pružanja zaštite građanima Bosne i Hercegovine.

Sjedinjene Države su snažno posvećene vladavini prava i sigurnosti u BiH. Američka ambasada smatra da je mandat SIPA-e za borbu protiv korupcije jedan od njihovih najvažnijih zadataka. To ostaje jedno od najizazovnijih pitanja za sigurnosnu zajednicu, kao i jedan od primarnih razloga zašto mladi ljudi u Bosni i Hercegovini razmatraju odlazak iz zemlje dok planiraju svoju budućnost. 

Ostajemo duboko posvećeni borbi protiv korupcije u Bosni i Hercegovini i u regiji, napisali su na zvaničnom Facebook profilu Ambasade SAD. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.