REAGIRANJE

Šarović: Dodik bi da pomoću bojkota izbora ostane na vlasti

On navodi da sadašnji izborni zakon odgovara vladajućem SNSD jer podstiče izborne krađe, zloupotrebe, korupciju i prekrajanje izborne volje građana

Šarović: Izbore treba održati. Avaz

E. T.

6.12.2021

Cilj bojkota izbora o kojoj govori Milorad Dodik je da on i njegova stranka na taj način pokušaju ostati na vlasti, izjavio je Mirko Šarović, predsjednik SDS.

On je poručio da Dodik nema pravo da u ime Republike Srpske i njenih institucija govori o tako krupnim političkim pitanjima jer ga za to niko nije ovlastio.

- Dodik sada govori da će zloupotrebiti resurse kao što su domovi kultura i škole. U ime koga on to govori, jer on ne može da to kaže u ime institucija, nego samo u ime SNSD-a. Neprihvatljivo je da to govori u ime cijele Republike Srpske jer u njoj postoje i neke druge političke snage koje drugačije razmišljaju kada je u pitanju izborni proces - kazao je Šarović.

On navodi da sadašnji izborni zakon odgovara vladajućem SNSD jer podstiče izborne krađe, zloupotrebe, korupciju i prekrajanje izborne volje građana.

- Mi smatramo da izbore treba održati jer bojkot bi samo ostavio Dodika na vlasti što jeste njegov cilj. Takva njegova kombinatorika je nešto što mi nećemo podržati na bilo koji način i zbog toga on ne može govoriti u ime Republike Srpske - istakao je Šarović.

On je poručio Dodiku da prestane sa predstavljanjem na koje po funkciji koju obavlja nema pravo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.