NSRS ZASJEDA U PETAK

Dodik u Beogradu: Već je napisan novi zakon o vojsci Republike Srpske

Mi ćemo ponuditi prvo da se prepolovi sastav Oružanih snaga BiH i dajemo im neki rok da žive još, rekao dodik

A. Č.

Dodik na tribini u Beogradu

Foto: Blic


Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je govorio u Beogradu na Tribini „Republika Srpska – vraćanje otetih ustavnih nadležnosti“. 

Istaknuo je, između ostalog, da će ponuditi prvo da se prepolovi sastav Oružanih snaga BiH, a ukoliko ne bude spremnosti za to, tvrdi on, već je napisan novi zakon o vojsci RS.

Posebna sjednica NSRS

- Donosimo odluku da u narednih šest mjeseci od te odluke u petak parlament pripremi normativno uređenje te oblasti i da ponudimo nekoliko stvari iz praktičnih političkih razloga. Mi ćemo ponuditi prvo da se prepolovi sastav Oružanih snaga BiH i dajemo im neki rok da žive još. Ukoliko ne bude za to bilo spremnosti već je napisan novi zakon o vojsci RS i novi zakon o demilitarizaciji RS - rekao je Dodik.

U Beogradu je danas kazao i da je “sav život u entitetima”, te potvrdio da će u NSRS-u u petak održati posebna sjednica o tome.

Nije bilo fer

- Ashdown je smijenio 56 službenika da bi došao do navodne saglasnosti o formiranju OS u BiH. Smatramo da je to neregularno i da nije bilo fer. I to je moja argumentacija. Dovoljno je da je bilo u uvjetima nametanja, pritisaka, kažnjavanja, to je potupuno bilo nelegalno. U petak zato idemo na NSRS i tamo je na dnevnom redu informacija o tome - kazao je Dodik u Beogradu.

Više o temi Milorad Dodik

KOMENTAR DANA
Salto mortale
NA VRH

Podijeli članak na