POTPAROL PDP-A

Petrović: U RS raste samo siromaštvo, narod više neće vjerovati pokušajima zamajavanja

Kako jedan poslanik može da raspravlja i o indirektnom oporezivanju i odbrani i bezbijednosti? To može Dodik, koji svečanu govornicu NS koristi da bi govorio o svemu i svačemu

Petrović: Krajnje neozbiljno poigravanje ovako ozbiljnim pitanjima. arhiv

E. Ć.

7.12.2021

Od oktobra su najavljivani novi zakoni u RS, a vladajući su obećavali sve i svašta. Na današnjem skupštinskom Kolegijumu NSRS rasprava se trebala voditi po svih pet tačaka dnevnog reda, ali je sve to objedinjeno u jednu tačku. Svoje ogorčenje tim nije krila Anja Petrović, potparol PDP-a.

- Od najvažnije sjednice Narodne skupštine RS ikada, kako su to vladajući najavljivali, do najobičnije farse - tako se ukratko može opisati najava posebne sjednice o vraćanju nadležnosti RS, nakon što je na današnjem skupštinskom Kolegijumu rasprava po svih pet tačaka dnevnog reda objedinjena u jednu - rekla je potparol PDP-a Anja Petrović.

Petrović podsjeća da su od oktobra najavljivani novi zakoni, njih čak 140, da bi se došlo do prijedloga informacija i na kraju zbrzane sjednice na kojoj se objedinjeno raspravlja o svim temama.

- Kako jedan poslanik može da raspravlja i o indirektnom oporezivanju i odbrani i bezbijednosti? To može možda gospodin Dodik, ne zato što ima dovoljno znanja o svim pitanjima, nego zato što, po običaju, hoće da iskoristi svečanu govornicu Narodne skupštine da bi govorio o svemu i svačemu, a samo u svrhu uvoda u predizbornu kampanju. Nedostojno iskorištavanje najvišeg zakonodavnog tjela RS - poručila je Petrović.

Ona kaže da je ovakvo poigravanje ozbiljnim pitanjima poput vraćanja nadležnosti krajnje neozbiljno i da svakim danom postaje sve jasnije da to nije, niti je ikada bila namjera vladajuće strukture, nego samo igranje emocijama zarad ubiranja političkih poena. 

- Možda su ovakve stvari prolazile ranije, ali narod koji je iz godine u godinu slušao o važnim referendumima, od kojih su neki kasnije pretvarani u običnu anketu, o jačanju RS dok je raslo samo siromaštvo, više neće i ne može vjerovati ovakvim pokušajima zamajavanja - zaključila je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.