NAKON IZJAVA O GENOCIDU

Srebrenička udruženja poručila Milanoviću: Poštujete bar odluke države koju predstavljate

Genocid je utvrđen kroz sudske postupke koji su vođeni pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju, taj sud je, između ostalih, podržala i Republika Hrvatska i, koliko je nama poznato, još uvijek podržava, navodi se

N. Aj.

Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Pokret "Majke enklave Srebrenice i Žepe" poslala su otvoreno pismo predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću

Foto: Avaz


Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Pokret "Majke enklave Srebrenice i Žepe" poslala su otvoreno pismo predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću povodom njegovih izjava posljednjih dana koje se tiču strašnog zločina - genocida u Srebrenici.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani gospodine Milanović, mnogo puta ste spomenuli i negirali genocid počinjen nad Bošnjacima u zaštićenoj zoni i pod zaštitom UN-a u Srebrenici.

Genocid je utvrđen kroz sudske postupke koji su vođeni pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju, taj sud je, između ostalih, podržala i Republika Hrvatska i, koliko je nama poznato, još uvijek podržava. Nikada nije povučena saglasnost na saradnju sa navedenim sudom.

Pored presude MKSJ,MSP i Sabor Republike Hrvatske, kao najviši zakonodavni organ Republike Hrvatske, je usvojio rezoluciju kojom je osudio genocid u Srebrenici.

Poštovani gospodine Milanović, kad već ne poštujete druge, poštujete bar odluke države koju predstavljate - zaključeno je u pismu.

NA VRH

Podijeli članak na