BAKIROV RADIKAL

Oglasilo se Tužilaštvo BiH o pretresima Mulahusićeve imovine u Luksemburgu

Osumnjičena osoba pod istragom je Tužilaštva BiH, zbog krivičnog djela izazivanja nacionalne, rasne ili vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti iz člana 145a. Krivičnog zakona BiH, navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH

N. Aj.

8.12.2021

Jasmin Mulahusić. Arhiv

Postupajući po zahtjevu za međunarodnu pravnu pomoć, tužioca iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, partnerske institucije Velikog vojvodstva Luksemburg, vrše pretrese objekata koji koristi osoba koja je pod istragom Tužilaštva BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičena osoba pod istragom je Tužilaštva BiH, zbog krivičnog djela izazivanja nacionalne, rasne ili vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti iz člana 145a. Krivičnog zakona BiH. 

Također, protiv navedenog osumnjičenog, u proteklom periodu zaprimljene su i prijave određenih novinarskih udruženja u BiH. Tužilaštvo BiH zahvaljuje se partnerskim institucijama Luksemburga i EU, na pomoći i asistenciji u ovom krivičnom predmetu - zaključuje se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Kako je "Avaz" nedavno objavio, policija u Luksemburgu počela je jutros s pretresima imovine u vlasništvu radikalnog SDA-ovog internet-jurišnika Jasmina Mulahusića. Policija izuzima Mulahusićeve kompjutere. Traže se svi predmeti interesantni za slučaj koji se vodi protiv Mulahusića u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.