GRANIČNA POLICIJA BIH

U akciji "Koridor" oduzeta krijumčarena roba u vrijednosti pola miliona KM, osam osoba uhapšeno

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istaknuo je da Granična policija BiH kontinuirano radi na sprječavanju svih oblika prekograničnog kriminaliteta kao i na presijecanju lanca krijumčarenja cigareta i tekstilne robe

Roba u vrijednosti od najmanje pola miliona KM. Granična policija BiH

N. Aj.

8.12.2021

U nastavku realizacije navedenih aktivnosti, u sklopu operativne akcije "Koridor", pretresom na području Bijeljine, Brčkog, Ugljevika i Doboja pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku, kao i predmeti koji potiču iz izvršenja kaznenog djela, te određena količina streljiva, saopćeno je iz Granične policije BiH.

- Osumnjičene osobe se terete da su, od avgusta do decembra 2021. godine, organizirano sudjelovale u krijumčarenju tekstilne robe i cigareta, u vrijednosti najmanje pola miliona konvertibilnih maraka, koje prethodno nisu prošle carinsku proceduru, iz Srbije i Crne Gore u BiH. Tekstilnu robu su nabavljali na području Turske, Kine, Srbije i drugih država, odnosno cigarete na području Crne Gore, nakon čega su nabavljenu robu krijumčarili preko državne granice iz Srbije u BiH i dalje prodavali na tržištu BiH, na području Bijeljine, Doboja i Brčkog, a najvećim dijelom na pijaci "Arizona" - navedeno je u saopćenju Granične policije BiH.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istaknuo je da Granična policija BiH kontinuirano radi na sprječavanju svih oblika prekograničnog kriminaliteta kao i na presijecanju lanca krijumčarenja cigareta i tekstilne robe te zahvalio pripadnicima Granične policije i Tužilaštvu na još jednoj uspješno realiziranoj operativnoj akciji.

- Trenutno je 8 osumnjičenih osoba lišeno slobode i privedeno u službene prostorije Granične policije BiH, gdje će biti obavljena krim-obrada i ispitivanje osumnjičenih. Nakon završene krim-obrade i ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj Tužilaštva BiH će donijeti odluku o daljnjem statusu osumnjičenih osoba.

Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju - zaključeno je iz Granične policije BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.