BAKIROV I OSMICIN RADIKAL

Ko finansira Jasmina Mulahusića: Ima ženu i šestero djece, firma bez prihoda

On već duže vrijeme ne ostvaruje prihode od aktivnosti za koje tvrdi da se njima bavi, što je pokazala istraga

M. Aš.

Mulahusić i Izetbegović

Foto: Facebook


Policija u Luksemburgu od jutros pretresa imovinu u vlasništvu radikalnog SDA -ovog internet-jurišnika Jasmina Mulahusića.

Radi se o akciji koja se provodi putem međunarodno-pravne pomoći, a prisustvuju joj i istražitelji Tužilaštva BiH. Policija izuzima Mulahusićeve kompjutere. Traže se svi predmeti interesantni za slučaj koji se vodi protiv Mulahusića u BiH.

Meta na čelo novinarima

Policija provjera i finansijske račune Mulahusića, koji je poznat po brojnim montažama i stavljanju meta na čelo novinarima i političarima koji nisu po volji SDA.

Zanimljivo je da Mulahusić živi s roditeljima, suprugom i šestoro djece u kući u Berungenu. U kući živi i njegov brat s suprugom. U sklopu njegove kuće nalazi se i jedna prostorija, u kojoj je naveo da je radna soba. Međutim, istragom je utvrđeno da već godinama, Mulahusić, iako tvrdi da je vlasnik jedne kompanije koju je prijavio na adresi stanovanja, preko nje nije ostvario nikakve zvanične prihode.

On već duže vrijeme ne ostvaruje prihode od aktivnosti za koje tvrdi da se njima bavi, zbog čega se postavlja pitanje od čega Bakirov i Osmicin radikal, koji dane provodi na društvenim mrežama, vrijeđa Bakirove političke protivnike, uopće živi.

Pitanje je i kako se uopće finansira i ko ga tačno plaća.

U septembru ove godine, podsjećamo, Mulahusić je uhapšen na graničnom prelazu kod Bosanskog Broda. Njega Tužilaštvo BiH zvanično sumnjiči za krivična djela širenja nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti.

Podrška SDA

No, Sud Bosne i Hercegovine, Mulahusića je pustio na slobodu, da bi se on, tri dana poslije bez određivanja bilo kakvih mjera zabrane vratio u Luksemburg i nastavio po starom.

Mulahusić na svojim mnogobrojnim profilima na društvenim mrežama godinama objavljuje sadržaj koji često targetira političke aktere, novinare i aktivist, te izražava radikalne stavove i beskompromisnu podršku članovima Stranke demokratske akcije (SDA). 

NA VRH

Podijeli članak na