SASTANCI

Ministrica Bisera Turković u Vašingtonu razgovarala sa kongresmenom Meuserom i senatorom Cardinom

Tokom sastanka sa Meuserom, istaknuti su dobri odnosi dvije države i čvrsto partnerstvo Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine

Turković i Cardin. MVP

E. T.

8.12.2021

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković u Washingtonu je održala odvojene sastanke sa kongresmenom Danom Meuserom, članom Komiteta za vanjske poslove Kongresa SAD-a i senatorom Benom Cardinom, članom Komiteta za vanjske poslove Senata SAD-a.



Turković i Meuser. MVP

- Na sastancima je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji te je naglašena važnost aktiviranja reformskih procesa.

Tokom sastanka sa Meuserom, istaknuti su dobri odnosi dvije države i čvrsto partnerstvo Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine. Kongresmen Meuser je iskazao interesovanje za posljednja dešavanja, podcrtavajući važnost stabilnosti cijele regije za interese SAD-a.

Senator Cardin je istaknuo da SAD ostaju predane snažnoj podršci Bosni i Hercegovini i njenom napretku. Između ostalog, bilo je govora o aktivnostima međunarodne zajednice za deblokadu reformi, euroatlantskim integracijama, te borbi protiv korupcije - saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.