U NEOBRANOM GROŽĐU

Zukić iznenadio Izetbegovića pitanjima o radikalu Mulahusiću: Prvi put sam ga vidio u životu, zašto svlačite priču u ovakvo blato

Znam ko je on. Prvi put u životu sam ga kontaktirao i upoznao čovjeka. I otprilike bi to bio moj odgovor, rekao je Izetbegović

Izetbegović iznenađen Zukićevim pitanjima. Screenshot / N1

Piše: E. T.

8.12.2021

U emisiji Pressing na N1 televiziji koju vodi i uređuje Amir Zukić, večeras je gost Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA). Potpuno neočekivano za Izetbegovića, Zukić je intervju otvorio pitanjem o Jasminu Mulahusiću čiju je kuću u Luksemburgu danas pretresala tamošnja policija. 

- Dakle, imamo problem u BiH. Dodik nam pravi problem, destrukciju kakvu nismo vidjeli od kraja rata. Teške blokade. Gospodin Čović sličnu stvar radi na nivou Federacije. Ne znamo kuda ide ova zemlja, stranci pokušavaju da nam pomognu i vi mene s takvim efemernim... - rekao je Izetbegović, nakon čega je Zukić prekinuo odgovor: - Pitam, naravno, sve sam najavio šta ću da pitam.

- Ja sam bio na jednoj turneji koja je obuhvatila nekih sedam - osam gradova u Njemačkoj, Beneluksu. Slikao sam se sa par stotina ljudi. Ovoga gospodina za kojeg vi kažete da je nešto posebno blizak sa SDA, sam prvi put u životu vidio.

- Ne znate ko je on - upitao je Zukić. 

 - Znam ko je on. Prvi put u životu sam ga kontaktirao i upoznao čovjeka. I otprilike bi to bio moj odgovor.


Fotografija iz Luksemburga. Facebook

Zukić je onda upitao da li zna koliko je Mulahusić časnih ljudi uvrijedio, novinara, aktivista?

- Pitajte to njega. Zašto to mene pitate? Mene pitajte ako sam ja nekoga uvrijedio.

- Pa vi ste se grlili s njim - rekao je Zukić te nastavio: - Policija u Luksemburgu je pretresla kuću, imovinu, bankovne račune čovjeka s kojim ste se susreli.

- Odlično. I šta sad - pitao je Bakir u svom stilu.

Šta ako se u ovim uređajima, tabletima, telefonima nađu kontakti s ljudima iz SDA?

- Ne znam s kojim ljudima iz SDA. Sa mnom neće sigurno. Ne znam zašto vi uvijek u ovakvim emisijama svlačite priču u ovakvo blato? Ja sam došao da pričamo o ozbiljnim stvarima i ozbiljnim problemima u ovoj zemlji Ja sam ozbiljan čovjek. Ja sam evo završio. Evo ovako, neću više govoriti - rekao je Izetbegović, nakon čega je Zukić konstatirao da je Izetbegoviću neugodno i nastavio intervju s drugim temama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.