DRAMA U HRVATSKOJ

Policija u Istri spasila Turkinju, dijete odvukla riječna struja

Zbog jakog strujanja vode i visokog vodostaja žena nije mogla sama doći do obale te je policijski službenik ušao u rijeku i pridržavao ženu, inače tursku državljanku

E. T. / Index.hr

Spašena državljanka Turske

Foto: Screenshot


Istarska policija sinoć je zaprimila dojavu da se u mjestu Dramac kod Buja nalazi dijete koje traži pomoć, javlja portal Index.hr.

Policajci su po izlasku na teren utvrdili da se radi o stranom državljaninu, a kako su začuli povike nedaleko od državne granice, uputili su se prema rijeci Dragonji te su primijetili da se na srušenom deblu, iznad nabujale rijeke, nalazi žena u lošem fizičkom stanju, objavila je istarska policija.

Zbog jakog strujanja vode i visokog vodostaja žena nije mogla sama doći do obale te je policijski službenik ušao u rijeku i pridržavao ženu, inače tursku državljanku, dok je jedan građanin donio ljestve te su hrvatski policajac, slovenski policajac i građanin uspjeli smjestiti ženu na ljestve i izvući je na sigurno, na slovensku stranu obale.

Na slovenskoj strani Dragonje pronađeni su još jedno dijete i 18-godišnjak, koje je žena uspjela prebaciti preko rijeke. Prema trenutno raspoloživim informacijama, s njima je bilo još jedno dijete, koje je jaka riječna struja odnijela dok ga je žena pokušala prenijeti preko rijeke, objavila je policija.

Ženi koja je bila pothlađena i pod šokom, kao i djeci i 18-godišnjaku, djelatnici hitne medicinske pomoći pružili su liječničku pomoć odmah na graničnom prijelazu Plovanija. Žena je potom odvezena u pulsku bolnicu na daljnju medicinsku obradu, dok je djeci i 18-godišnjaku nadležni centar za socijalnu skrb osigurao adekvatan smještaj, stoji u priopćenju.

Hrvatski i slovenski policajci nastavili su tijekom noći, s vatrogascima iz JVP-a Umag, DVD-a Buje, JVP-a Koper i JVP-a Piran, tragati za djetetom koje je nastalo, no potraga je zasad bila neuspješna. Mjere traganja nastavljaju se i tijekom današnjeg dana, objavila je policija.

Više o:

Hrvatska Slovenija
NA VRH

Podijeli članak na