DRŽAVNI ZASTUPNIK

Saša Magazinović za "Avaz": Ovo je Dodikov kraj

Ukoliko u narednih nekoliko dana ne uslijedi adekvatna reakcija Tužilaštva BiH na državni udar u režiji Milorada Dodika i SNSD, to znači da su saučesnici u tom krivičnom djelu

Saša Magazinović: Nadam se da smo bar nakon ovoga svi zajedno. Avaz

Piše: M. Aš.

10.12.2021

Saša Magazinović, državni poslanik SDP -a, kazao je za "Avaz", komentirajući sjednicu NSRS-a, da je ovo Dodikov kraj.

- Danas je Dodik napravio veliki korak ka svom kraju. Kukavički, skrivajući se iza poslanika poslao je poruku da neće birati sredstva da sebe i svoju kriminalnu okolinu spasi procesuiranja do te mjere da je spreman i na rat što su prepoznali i jasno adresirali iz opozicije. Danas je taj isti Dodik još jednom pljunuo u lice i Americi i Evropi koji su nam još jučer objašnjavali da se sa takvim tipovima problemi trebaju rješavati civilizirano dijalogom. 

Nadam se da smo bar nakon ovoga svi zajedno, kako međunarodna zajednica, tako i neki domaći nepopravljivi optimisti, shvatili sa kim imamo posla i da ćemo svi uraditi svoj dio posla da zaštitimo pravni poredak, ali i građane čijim životima bi neki branili svoj kriminal - rekao je Magazinović.

Povod je ovo, naglasio je da ponovimo stav da je rak rana ovog društva pravosudni sistem koji da je radio, akteri antiustavnog djelovanja bi davno bili uhapšeni

- U pravosuđu je i najveći problem i najbolje rješenje. Ukoliko u narednih nekoliko dana ne uslijedi adekvatna reakcija Tužilaštva BiH na državni udar u režiji Milorada Dodika i SNSD, to znači da su saučesnici u tom krivičnom djelu za koje će kad tad svi odgovorni biti procesuirani - rekao je Magazinović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.