REAKCIJE

Miletić: Gospodo iz Kvinte, ako vi ne poduzmete nešto mi ćemo

Delegat u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine posebno se osvrnuo na Zajedničku izjavu ambasada

Zlatko Miletić. Arhiv

Piše: E. Ma.

11.12.2021

Delegat u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Zlatko Miletić komentirao je jučerašnju sjednicu NSRS na kojoj je usvojeno više zaključaka o "prenošenju nadležnost s države BiH na entitet RS".

Miletić se na društvenim mrežama posebno osvrnuo na Zajedničku izjavu ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Njemačke, Italije i Delegacije EU nakon sjednice u kojoj je poručeno da se radi o dodatnom koraku ekslacije.

- Gospodo iz Kvinte, ukoliko vi sad ne poduzmete ništa konkretno... Mi ćemo - napisao je Miletić na  Facebooku.

Podsjetimo, Vlada RS zadužena je da u roku od šest mjeseci uputi na razmatranje i usvajanje u NSRS zakon o VSTV-u RS, zakone iz oblasti odbrane i sigurnosti, zakon o porezu na dodatnu vrijednost i zakon o akcizama RS.

Također, usvojeni su zaključci da se na teritoriji RS, i to od dana stupanja na snagu novih entitetskih zakona, neće primjenjivati Zakon o VSTV-u BiH, Zakon o odbrani BiH, Zakon o službi u OS BiH, Zakon o OSA-i i Zakon o SIPA-i BiH, Zakon o sistemu indirektnog oporezivanja, Zakon o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda, Zakon o UIO, Zakon o postupku indirektnog oporezivanja, Zakon o postupku prinudne naplate indirektnih poreza, Zakon o PDV-u i Zakon o akcizama BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.