TASTE ATLAS OBJAVIO

Sarajevski ćevapi izabrani među 10 najboljih jela na svijetu

Ćevapi su izvor velikog nacionalnog ponosa i omiljeno jelo zemlje

Deset ćevapa u somunu. Ilustracija

N. Aj.

11.12.2021

Taste Atlas objavio je godišnju listu najboljih jela na svijetu, a na prvom mjestu se našlo meksičko jelo kočinita pibil (Conchinita pibil).

Ono što je Bosancima i Hercegovcima najzanimljivije jeste da su na 10. mjestu sarajevski ćevapi.

- Uprkos jasnom turskom porijeklu, ćevapi su izvor velikog nacionalnog ponosa i omiljeno jelo zemlje

Nakon što odstoje par sati, ćevapi se peku na ćumuru. Tradicionalno, jedan dio jela čini deset komada ćevapa ušuškanih u mekani, vlažni, blago pečeni somun zvan lepina ili somun, te razne priloge - dio je opisa sarajevskih ćevapa na Taste Atlas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.