SERVISNE INFORMACIJE

Vozači se pozivaju na oprez: Snijeg i učestali odroni prave probleme

Zbog snijega i poledice na kolovozu na magistralnom putu Sarajevo - Rogatica (Romanija) ne mogu saobraćati teretna vozila

E. Ć.

Apel na vozače da ne kreću na put bez zimske opreme

Foto: ilustracija


Zbog snijega i poledice na kolovozu na magistralnom putu Sarajevo - Rogatica (Romanija) ne mogu saobraćati teretna vozila. Zbog sniježnih nanosa obustavljen je saobraćaj na putu Jablanica-Posušje (dionici Blidinje-Rakitno).

I na ostalim dionicama u višim predjelima ima ugaženog snijega, dok se u nižim predjelima saobraća po pretežno mokrom kolovozu. Moguća je mjestimična poledica, posebno na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30-04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. 

Više o temi Stanje na cestama

NA VRH

Podijeli članak na