RIJASET ISLAMSKE ZAJEDNICE

Reis Kavazović sa Plenkovićem: Odnosi Bošnjaka i Hrvata se moraju unapređivati

Premijer Plenković se zahvalio muftiji Hasanoviću na onome šta Islamska zajednica u Hrvatskoj čini i obećao je nastavak dobre saradnje i pomoći koju država pruža Mešihatu u Zagrebu

E. Ć.

13.12.2021

Plenković i ef. Kavazović. mina

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović primio je danas u sjedištu Rijaseta Islamske zajednice premijera Hrvatske Andreja Plenkovića i njegovu delegaciju.

Delegaciju su činili ministar finansija Zdravko Marić, ministar privrede i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, državna tajnica za evropska pitanja Andreja Metelko-Zgombić, te zastupnica u Hrvatskom saboru i predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zdravka Bušić.

Sastanku su, pored reisu-l-uleme, prisustvovali još i predsjednik Sabora Islamske zajednice gospodin Safet Softić, direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu Razim Čolić, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj i muftija zagrebački dr. Aziz Hasanović i šef Kancelarije reisu-l-uleme gospopdin Rifat Fetić.

Nakon dobrodošlice premijeru Plenkoviću i njegovoj delegaciji, reisu-l-ulema se zahvalio na podršci koju Vlada Hrvatske pruža Bosni i Hercegovini uopće, a posebno u ovo vrijeme političke krize.

Reisu-l-ulema je napomenuo značajnu ulogu Islamske zajednice i muftije Hasanovića u gradnji dobrih odnosa između dvije prijateljske zemlje. Premijer Plenković se zahvalio muftiji Hasanoviću na onome šta Islamska zajednica u Hrvatskoj čini i obećao je nastavak dobre saradnje i pomoći koju država pruža Mešihatu u Zagrebu.

Učesnici sastanka saglasni su da se odnosi dvije države kao i odnosi Bošnjaka i Hrvata moraju dalje unapređivati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.