PREMIJER FBIH

Novalić čestitao Jasmili Žbanić: Ovo je značajan uspjeh ne samo za bh. kinematografiju, nego i za historiju naše zemlje

Cijela ekipa filma nas je učinila izuzetno ponosnim građanima Bosne i Hercegovine, istakao je

Fadil Novalić čestitao Jasmili Žbanić. Avaz

H. J. I.

13.12.2021

Povodom proglašenja bosanskohercegovačkog filma "Quo Vadis, Aida?/Kuda ideš Aida?" rediteljice Jasmile Žbanić najboljim evropskim filmom u ovoj godini, na 34. po redu dodjeli Evropskih filmskih nagrada (EFA) u Berlinu, premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić uputio je čestitku Udruženju građana "Društvo umjetnika Deblokada" i rediteljici Jasmili Žbanić.

- Ekipi filma upućujem iskrene čestitke na izuzetno velikom uspjehu proglašenja filma "Quo Vadis, Aida?/Kuda ideš Aida?" najboljim evropskim filmom. Također, rediteljici Jasmili Žbanić čestitam na nagradi za najbolju rediteljicu u Evropi i glumici Jasni Đuričić na nagradi za najbolju glumicu u Evropi za 2021. godinu

Cijela ekipa filma nas je učinila izuzetno ponosnim građanima Bosne i Hercegovine, posebno jer je ovakav uspjeh bh. filma nezabilježen. Ovo je značajan uspjeh ne samo za bh. kinematografiju, nego i za historiju naše zemlje. Raduje nas da je Vlada Federacije BiH prepoznala značaj ovog filma, te dala svoj doprinos osiguravajući 800.000 KM za njegovo snimanje u 2019. godini - stoji u čestitki premijera Novalića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.